ALICE I EVENTYRLAND

Kommer snart igen til Teater Møn

trailer lavet af Møn Sessions

Trailer lavet af Nanna Hviid, fra opstart af forestillingen i februar

ALICE I EVENTYRLAND PÅ TEATER MØN

Finurligere, farligere, forskruet og forvandlende. Tag med Alice på et syretrip i eventyrland på bunden af det sorteste kaninhul. Intet er som det ser ud til i landet på den anden side.

Forestillingen Alice i Eventyrland – For voksne bliver fortalt af danser og performer Tilde Knudsen. Den veksler mellem dans og bevægelse, fysiske teater og enkelte sekvenser med tale; alt sammen til nykomponeret musik af Klaus Risager. Et bærende element i forestillingen er kostumerne, der sammen med Tilde Knudsen udgør rollelisten over Eventyrlandets farverige persongalleri. Forestillingen er instrueret af Peter Kirk.

Glem alt om Disneys lyshårede Alice med dådyrøjne og himmelblå kjole: I Alice i Eventyrland viser Teater Asterions Hus sin version af Lewis Carrolls elskede klassiker i al sit syrede, monstrøse og unheimliche væsen. I et kabinet af fantastiske skabninger sker forvandlinger for øjnene af publikum når kostumerne transformeres og kommer til live sammen med danser og performer Tilde Knudsen.

Alice i Eventyrlnd havde premiere d. 11. juli 2020 i Teatersalen. Forestillingen spillede indtil 18.juli 2020

Denne version vi nu præsenterer er blevet udvidet med flere scener, hvor børnene måske må holde deres forældre i hånden.

En hyldest til ufornuften, fantasien og anarkiet.

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.

Vær med når danser og performer Tilde Knudsen fortæller sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland af Lewis Carroll. Med sig har hun en kuffert fuld af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall. De er baseret på geometriske former, som børnene kender; cirkel, trekant og firkant, og er ligeså finurlige og foranderlige som eventyrlandet bag den låste dør.

ANDMELDELSES-CITATER

Ved hjælp af nogle simple kostumeelementer – blandt andet en bunke hvide, kvadratiske papirstykker – skaber Tilde Knudsen med lethed figurer som Kaninen, Ruder Dame, kålormen og selvfølgelig både den lillebitte og den tårnhøje Alice. Kostumedesignet af Susan Marshall er fremragende, og de fysiske karakteriseringer af Tilde Knudsen er soleklare.

MORTE HEDE TEATER AVISEN (anmeldt fra premieren på Møn)

Der er fokus på det fantasifulde og eventyrlige, som børn hurtigt fanges af.

SANNE HALKJÆR HEBSGAARD UNGT TEATERBLOD (anmeldt fra livestreaming)

Det er et forunderligt, visuelt univers, Susan Marshall har kreeret....

Tilde Knudsen viser os, hvor meget der faktisk kan fortælles gennem kropssprog

ISCENE  TRINE WØLDICHE (anmeldt fra livestreaming)

Som en sort/ hvid kamæleon forvandler Tilde Knudsen stærkt og smidigt kroppen i en ”samtale”med musikken.

HELLE BERTRAM FOLKETIDENDE (anmeldt fra premieren på Møn)

Tilde Knudsen er herlig, når hun er en hoppende kanin og en lang smidig kålorm, der bølger afsted på gulvet. Når hun spiser et stykke slik, ser vi hende både vokse sig meget høj og blive til en lille bitte tøjdukke. Med runde bøtter på hænder og fødder laver hun en yderst dynamisk dans til Klaus Risagers meget velfungerende og varierede musik, og der er god gang i mimikken i en hurtig forvandlingsdans.

VIBEKE WERN  DANSTIDNINGEN (anmeldt fra premieren på Teaterøen)

“Det er så forunderligt, at både børn og voksne – ligegyldigt om det er i børne- eller voksenversionen – bare sidder og stirrer, mens vi lader os fortrylle.

Det er stor kunst at lave noget så enkelt. Det ser ud af næsten ingenting, men tag ikke fejl. Det er det sværeste. Denne forenkling kræver, at alt overflødigt er skåret væk i det intense og enorme forarbejde, der går forud. Og så kræver det selvfølgelig en eminent timing og en rigtig god instruktør. Det hele er heldigvis til stede i makkerparret Tilde Knudsen & Peter Kirk.”

MICHAEL SVENNEVIG ØRKENDRØMME (anmeldt fra premieren på Teaterøen)

“Det skaber nogle ret sjove og syrede scener, hvor Knudsen helt forsvinder ind bag et virvar af hvidt lærredstof og papir. Knudsen er dygtig til lynhurtigt at få skabt karakterer, som jeg kan genkende fra børnebogen - såsom Peter Kanin og Filurkatten. Genkendelsens glæde vækker grin hos mig selv og resten af publikum”

ANNE LOUISE SLOTT THORBORG DEN 4. VÆG (anmeldt fra premieren på Teaterøen)


Varighed: Ca. 55 min.
Alder: For voksne med børn i hånden

Medvirkende: Tilde Knudsen

Kostumier: Susan Marshall

Instruktør: Peter Kirk

Komponist: Klaus Risager

Koreografisk konsulent: Liv Mikaela Sanz

FORESTILLINGEN ER PRODUCERET I FORÅRET 2020, OG HAR SKULLE HAVE HAFT PREMIERE PÅ TEATERØEN D. 18 APRIL 20, MEN HAVDE I STEDET EN LIVESTREAMET PREMIERE PÅ TEATER MØN 2. MAJ I SAMARBEJDE MED MØN SESSIONS

FOTOS: EMILE CARLSEN

KONTAKT

TEATER MØN &

ASTERIONS HUS

KLINTHOLM HAVNEVEJ 52

4791 BORRE

info@asterionshus.dk

22921332

  • Facebook
  • Instagram

TILMELD NYHEDSBREV