alicevoksne.jpg

Forestillingen Alice i Eventyrland gratis online i to uger 

Nedlukningen fortsætter og teatrene må holde lukket lidt endnu. Men heldigvis kan man stadig se teater hjemme i stuen, så Asterions Hus har valgt at lægge forestillinen Alice i Eventyrland online i to uger gratis i en ny, filmet version. Med finurlige kostumer, betagende musik og transformationer i bevægelse er forestillingen velegnet for både børn og voksne.

Længes du efter at se teater under den lange nedlukning, eller trænger I til et kreativt indspark i vinterferien? Teater Asterions Hus har valgt at lave en helt ny filmet version af forestillingen Alice i Eventyrland, som kan ses online i to uger helt gratis. Og når nedlukningen forhåbentlig snart slutter, vil forestillingen igen spille live for både børn og voksne i hele landet.

Peter Kirk og Tilde Knudsen er kunstneriske ledere af Asterions Hus. De fortæller:

"I denne filmede version bruger vi kameraet til at få øjenkontakt til publikum. Som betragter bliver du taget med helt op på scenen, tættere på end du ville komme i teatersalen. Så selv om fornemmelsen af at sidde i rummet og trække vejret med performerne på scenen og de andre publikummer i salen aldrig kan erstattes, er der leget med mulighederne for at komme tæt på, på en anden måde. Som om kameraet næsten bliver en partner, i stedet for et dokumenterende usynligt øje." 
 

En musikalsk forestilling med kostumerne som afsætningspunkt 
Glæd jer til en hyldest til ufornuften, fantasien og anarkiet når Teater Asterions Hus viser Alice i Eventyrland online.

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden fuld af magiske skabninger, hvor fantasien kan fremmane de mest mageløse ting, og hvor alt er foranderligt, finurligt og fabulerende. 

Vær med når danser og skuespiller Tilde Knudsen giver sin version af den elskede historie om Alice i Eventyrland, frit efter Lewis Carrolls fortælling. Med sig har hun spandevis af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall. De er baseret på simple geometriske former, cirkel, trekant og firkant, og er lige så omskiftelige og fulde af historier som eventyrlandet bag den låste dør. Og ligesom bogen,  introducerer forestillingen matematikkens mange paradokser og sjove begreber med en kærlig hilsen til matematiklæreren Lewis Carroll .

Forestillingen er en non-verbal tour de force gennem det sælsomme univers fyldt med overraskende transformationer og figurer i forvandling.

Figurerne fra Alice i Eventyrland kommer til live til musik skabt af komponist Klaus Risager, der med instrumenter og reallyde har skabt et sfærisk lydunivers der veksler mellem enkelthed, vildskab og kaos. Komponisten har været med under hele skabelsen af forestillingen, og musikken er en levende del af fortællingen.

En forestilling skabt i corona-tiden 
Forestillingen skulle have haft premiere i april 2020 på Teaterøen, men måtte udskydes på grund af nedlukningen, men skabelsen af forestillingen fortsatte, og i maj holdt Asterions Hus live-streamet premiere på forestillingen og en "rigtig" premiere i sommeren. I efterårssæsonen spillede forestillingen for glade børn og voksne på Teaterøen og Teater Møn indtil spilleperioden blev brat afbrudt af den nye nedlukning. Forestillingen skulle også have turneret i Danmark og internationalt, men det er nu sat på pause.

I stedet for at sidde passivt og håbe på bedre tider, har Asterions Hus brugt ventetiden på at skabe en ny, filmet version af forestillingen i samarbejde med Møn Sessions. I den nye filmede version kommer publikum helt tæt på, så det er det tætteste man kommer på at være i teatret selvom man sidder derhjemme. 

Peter Kirk og Tilde Knudsen fortæller:

"Nu vi ikke kunne spille forestillinger valgte vi at være kreative og bruge nedlukningen på at gå i studiet og skabe en ny, filmet version af forestillingen. Vi tager det bedste fra teaterforestillingen og kombinerer med de muligheder kameraet tilbyder. Vi håber at filmforestillingen kan skabe glæde mens vi venter på at vi må komme i teatret igen, og Alice i Eventyrland igen kan komme på turné i Danmark og udlandet".

Om Alice i Eventyrland skriver pressen: 
"Tilde Knudsen er herlig, når hun er en hoppende kanin og en lang smidig kålorm, der bølger afsted på gulvet. Når hun spiser et stykke slik, ser vi hende både vokse sig meget høj og blive til en lille bitte tøjdukke. Med runde bøtter på hænder og fødder laver hun en yderst dynamisk dans til Klaus Risagers meget velfungerende og varierede musik, og der er god gang i mimikken i en hurtig forvandlingsdans."  
VIBEKE WERN DANSTIDNINGEN ​  

"Ved hjælp af nogle simple kostumeelementer - blandt andet en bunke hvide, kvadratiske papirstykker - skaber Tilde Knudsen med lethed figurer som Kaninen, Ruder Dame, kålormen og selvfølgelig både den lillebitte og den tårnhøje Alice. Kostumedesignet af Susan Marshall er fremragende, og de fysiske karakteriseringer af Tilde Knudsen er soleklare." 
MORTEN HEDE, TEATERAVISEN 

"Det er så forunderligt, at både børn og voksne - ligegyldigt om det er i børne- eller voksenversionen - bare sidder og stirrer, mens vi lader os fortrylle. Det er stor kunst at lave noget så enkelt. Det ser ud af næsten ingenting, men tag ikke fejl. Det er det sværeste. Denne forenkling kræver, at alt overflødigt er skåret væk i det intense og enorme forarbejde, der går forud. Og så kræver det selvfølgelig en eminent timing og en rigtig god instruktør. Det hele er heldigvis til stede i makkerparret Tilde Knudsen & Peter Kirk."  
MICHAEL SVENNEVIG ØRKENDRØMME ​  

"Det skaber nogle ret sjove og syrede scener, hvor Knudsen helt forsvinder ind bag et virvar af hvidt lærredstof og papir. Knudsen er dygtig til lynhurtigt at få skabt karakterer, som jeg kan genkende fra børnebogen - såsom Peter Kanin og Filurkatten. Genkendelsens glæde vækker grin hos mig selv og resten af publikum"  
ANNE LOUISE SLOTT THORBORG DEN 4. VÆG 

"Der er fokus på det fantasifulde og eventyrlige, som børn hurtigt fanges af." 
SANNE HALKJÆR HEBSGAARD, UNGT TEATERBLOD 

"Det er et forunderligt, visuelt univers, Susan Marshall har kreeret....Tilde Knudsen viser os, hvor meget der faktisk kan fortælles gennem kropssprog" 
TRINE WØLDICHE, ISCENE   

"Som en sort/ hvid kamæleon forvandler Tilde Knudsen stærkt og smidigt kroppen i en "samtale"med musikken. " 
HELLE BERTRAM, FOLKETIDENDE 

FAKTA

Forestillingen kan ses gratis online fra 16. Februar til 2. Marts på Asterions Hus' youtube-kanal 
Varighed: 50 min 
Alder: Forestillingen online er velegnet for både børn og voksne. Turnéforestillingen findes i en version for børn fra 3-6 år, en version for børn fra 5-12 år og i en voksenversion. Børneversionerne har en kortere spilletid en online-forestillingen. 
Medvirkende: Tilde Knudsen  
Kostumier: Susan Marshall  
Instruktør: Peter Kirk  
Komponist: Klaus Risager 
Koreografisk konsulent: Liv Mikaela Sanz 
Forestillingsfotos: Emile Carlsen 
Film: Møn Sessions 

Læs mere om Asterions Hus her: www.asterionshus.com 

Forestillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Københavns Kommune og William Demant Fonden. ​