OM TEATER MØN

Den tidligere Magleby Centralskole på Østmøn har undergået en forandring fra at være en gammel skole til at være et teater og kulturcenter dér midt i den smukke natur ved Møns Klint, Høje Møn og med udsigt over hele sydkysten af øen.

 

Gymnastiksalen er indvendig malet sort, så den står som en black-box teatersal, stadig med de gamle ribber og ringe fra skoletiden. Sløjdsalen er ny-restaureret og har fået spejlvægge, så nu er den en smuk dansesal. Skolestuerne har højt til loftet og er ideelle til workshops og seminarer. Der er værelser, gildesal, skolekøkken, udendørs scener og i det hele taget plads og atter mere plads og dørene kan åbnes for alskens aktiviteter.

 

Teater Møn er et sted for offentlige forestillinger og begivenheder for mønboere og tilrejsende. Det et refugium og et sted for kunstnere og andre, der har et projekt, der kræver ro og fordybelse. Her er rum for forestillinger, koncerter, workshops, camps, middage, livsbegivenheder og overnatninger. Det er et sted, hvor tiden går i stå. Og indimellem er Teater Møn det helt private hjem for Tilde, Peter og familie.

 

Gennem de sidste otte år har vi skabt Teaterøen på toppen af Refshaleøen i København. Et sted, vi fortsat vil drive og udvikle. Vi er folkene bag Teater Asterions Hus, der gennem de sidste 17 år har turneret i ind og udland med forestillinger både ude og inde - og på flere forskellige sprog.

Lokalt har vi spillet på Waves Festival i Vordingborg med forestillingerne Romeo&Julie! og Iliaden. Asterions Hus har spillet mange gange for den lokale Teaterforening Bøgestrømmen, for Vordingborg Gymnasiums elever og på Rødkilde Højskole. Så selv om vi er nye på Møn, føler vi os hjemme.

 

Den 5. oktober 2019 holdt vi en skøn åbning, hvor det strømmede ind med lokale og tilrejsende. Teater Møn er en realitet! Siden har vi spillet flere af vores forestillinger, både ude og inde, haft premiere på Alice i Eventyrland og åbnet dørene for gæstespil.

 

I 2020 har vi fra Øernes Kunstfond modtaget tilskud til samarbejder på Møn. Tilskuddet vil blive brugt til samarbejder med blandt andre: Møn Sessions, Liselund, Restaurant ND 122 og Rødkilde Højskole.

Vi håber, at I vil komme og se vores forestillinger - og i øvrigt bruge stedets mange muligheder.

Hjertet og drivkraften…

 

Vores kunstneriske projekt er under evig udvikling og båret af nysgerrighed og trang til at udforske det ukendte og uprøvede.

 

Det er især de meget fysiske og eksperimenterende fortolkninger af store fortællinger, vi er kendt for. Således går vi vores egne veje med Homers Iliaden, Shakespeares Romeo&Julie og Macbeth. Her er vores forestillinger et dramatisk møde mellem den store fortælling og vores personlige fortolkning.

 

Vi elsker patos lige så meget som humor. Vi elsker finurlig patina og rå poesi.

Gennem årene har vi udviklet vores unikke, ekspressive udtryk, der tager udgangspunkt i appetitten, glæden og livets paradokser. Vi søger ukueligt at få skuespillet til at balancere lige på kanten mellem det groteske og realistiske, det forvirrede og det lettilgængelige, det komiske og det tragiske. Forestillingerne hverken lærer, belærer eller forklarer – de snarere forvirrer, pirrer og antyder.

 

​Gennem alle årene siden 2005 har vi modtaget tilskud fra Statens Kunstfond, en række private fonde og EU.

IMG_3220.JPG

UDLEJNING

Når vi ikke selv bruger det, udlejer vi Teater Møn, - både dele af stedet, eller det hele. Både til private, erhverv og organisationer.

 

Udlejning Erhverv

Vi lejer Teater Møn ud i professionelle sammenhænge som teaterprøver, residensers og workshops, yoga retreats, internatkurser, seminarer og alt muligt andet.

Ud over at kunne stille gode rammer til rådighed hjælper vi også med forplejning, mad, kurser og sågar en forestilling.

Her er op til 20 værelser, der også kan fungere som enkeltværelser. Man kan desuden leje de enkelte huse sammen med for eksempel sale.

 

Pris eksempler

Delt tresengsværelse fra 250 kr. ekskl. moms

Enkeltværelse fra 500 kr. ekskl. moms

Teatersal 500 kr. ekskl. moms pr. dag

Dansesal 500 kr. ekskl. moms pr dag

Udendørsområder

Man kan leje vores udendørs arealer, enten alene, eller sammen med værelser og sale - alt efter hvad der er behov for.

Skriv til os - så kan vi sætte en pakke sammen - på: peter@teateroen.dk

 

Se billeder af Teater Møns udendørs områder her: Udendørsområder

 

Udlejning Privat

Man kan leje vores tre boliger privat - til ferie, weekend, get-away eller andet. Her er tre huse, som udlejes via Airbnb - se bolig, ledighed og priser ved at klikke på husenes links:

 

Skolelængen

Inspektørboligen

Dragehuset

 

Har du særlige ønsker eller forespørgsler - eller bare brug for at tale om mulighederne? - er du velkommen til at kontakte os på peter@teateroen.dk

 

Se fotos af Teater Møns bygninger her:

 

Hovedbygningen

Skolelængen

Inspektørboligen